Бойко Клечков: Хиляди българи се подписват за референдум срещу джендър идеологията в България

27.03.2023 г.

"Хиляди българи се подписват за референдум срещу джендър идеологията в България." Това заяви водачът на листата с кандидат народните представители на "БСП за България" в 10 МИР-Кюстендил Бойко Клечков пред RADIO VOX - BUlGARIA.

Той припомни, че от началото на месеца БСП е стартирала две подписки - срещу джендър идеологията в България и за запазване на Паметника на Съветската армия в София.

"Подписките ще продължат и след края на изборната кампания, като смятам, че хиляди граждани на Кюстендил ще се включат в тях и ще ги подкрепят с подписа си. Мисля, че ще бъдат събрани достатъчно подписи от цяла България, за да се проведе този толкова важен за българите референдум и джендърството да бъде далеч от българските деца, родители и семейство", коментира социалистът.

"Ние от БСП ще защитим българската история, както и българските паметници, независимо от кой период са. Защото това е нашата българска памет и история, а не на някоя чужда държава. Неслучайно сме и тук пред прекрасните фотографии, които разказват и припомнят историята на Кюстендил, а точно зад мен е фотографията на  паметника "Булаир".Това са паметници, които ние също ще се борим да съхраним, ако бъдат обект на вандалско, престъпно деяние, защото това е историята ни, на България и на нашия град Кюстендил", добави Клечков.

"Надявам се обществото ни да бъде по-наблюдателно и всички българи заедно да се противопоставяме в бъдеще на такива злодейски престъпления и прояви срещу паметниците и родната ни  българската история", категоричен бe Бойко Клечков.