БСП проведе среща с ръководството на МВР с цел провеждане на честни избори

Мар 22, 2023 Новини БСП 0 740

22.03.2023 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ във Видин – Филип Попов и водачът на листата на социалистите в Монтана – Стоян Мирчев, проведоха среща със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебния зам.-министър на вътрешните работи Емил Ганчев, главния секретар на МВР – главен комисар Петър Тодоров и директора на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ – главен комисар Тодор Гребенаров.

Срещата на представителите на БСП с ръководството на Министерство на вътрешните работи бе осъществена поради притесненията на кандидатите за народни представители в Северозападна България за купуване на гласове, породени от сигнали, получени по време на срещите им с избиратели в региона и с цел противодействане на порочната практика и провеждане на честни избори.

Кандидатите за народни представители от БСП представиха пред ръководството на МВР и конкретни примери за хора, за които са били сигнализирани от избиратели, че осъществяват купуване на гласове в Северозападна България. Социалистите се ангажираха да информират органите на реда за всеки случай на опит на опорочаване на изборите, за който бъдат алармирани от гражданите.

От своя страна ръководството на МВР пое ангажимент да се направят съответните проверки и да се противодейства на порочната практика.