Конгресът на БСП прие платформите на партията за участие в местните и президентските избори, както и декларация за 120 годишнината от създаването й

Юли 23, 2011 Новини БСП 0 1122

Сергей Станишев: Все пак не е лесно 120 години да вместиш в 8 страници   Заседанието на 47-мия конгрес на БСП прие политическа декларация по случай 120 години от създаването на БСП, Платформа за участието на партията в изборите през 2011 г

Сергей Станишев: Все пак не е лесно 120 години да вместиш в 8 страници

 

Заседанието на 47-мия конгрес на БСП прие политическа декларация по случай 120 години от създаването на БСП, Платформа за участието на партията в изборите през 2011 г. за президент и вицепрезидент на Република България и Платформа за местни избори 2011 г.

В представянето на Проекта на политическа декларация на 47-я Конгрес по случай 120 години от създаването на БСП Сергей Станишев отбеляза, че не е лесно 120 години да бъдат вместени в 8 страници. Лидерът на БСП изтъкна както непреходното- приносът на партията в изграждането на държавата и страната, така и допуснатите грешки. „За мен - доброто категорично надделява. Впрочем това е и поуката от живота. Ако не беше така нас нямаше да ни има. 120 години след първия Бузлуджански събор", ясно заяви Станишев.

Говорейки за платформата на партията за местните избори, лидерът на БСП я представи като „една своеобразна харта за всички кандидати на левицата". Документът ще подпомогне кандидатите на БСП в разпространението и отстояването на политиките на партията по места. „Много е важно те да стигат до хората, защото в България има дефицит на политика. Защото политиката се превърна в едно надприказване, атаки, контраатаки и PR технологии - буквално чалга!", заяви Сергей Станишев.

В платформата за участието на партията в изборите през 2011 г. за Президент и Вицепрезидент на Република България бе акцентирано на възможностите на президентската институцията, приоритетите на БСП и нуждата от промяна в държавата.