БСП: Нашият кандидат за президент е носител на оптимизма и надеждата, че България може да бъде по- добра

Юли 16, 2011 Новини БСП 0 1240

На България са нужни единение и стабилност

На България са нужни единение и стабилност. На българските граждани са нужни сигурност и достоен живот. Нашият кандидат е носител на оптимизма и надеждата, че България може да бъде по- добра. Това послание към българските граждани отправя БСП в Платформата си за участие в предстоящите президентски избори. Днес Националният съвет на партията прие документа, който предстои да бъде разгледан на заседание на Конгреса на БСП в края на месец юли.

Според социалистите предстоящите президентски избори са особено важни заради опасностите, които се очертават за демокрацията, конституционния ред, социалната и правовата държава. БСП с тревога отбелязва, че при управлението на ГЕРБ е налице разграждане на достиженията на социалната държава, безпрецедентна политическа намеса в независимостта на съдебната власт, злоупотреба с органите на сигурността, нарушаване на правата и свободите на гражданите. Според социалистите през последните две години разделението на нацията се задълбочава, заражда се криза на моралните устои и ценности и сме свидетели на отклоняване от основни конституционни принципи. Тези тенденции според БСП са опасни за днешния и за утрешния ден на България. „Това налага избор на президент, който активно да съдейства за формиране на нова следпреходна политика", се посочва в Платформата на левицата.

Според социалистите двата успешни мандата на президент, издигнат от БСП, показват, че на страната ни е необходим активен и действен президент със своя позиция. Нужен е държавен глава, който е способен да взема трудни решения, да бъде не свидетел, а съзидател на българската политика. „На България е нужен политически лидер, който да допринася за обединението, а не за разделението на нацията", е позицията на БСП. Като приоритети за своя кандидат социалистите извеждат: да бъде лидер на обединението на нацията, гарант на демокрацията и държавник със стратегическа визия за България.