Катя Николова: Работата на жените-социалистки в предизборната кампания ще бъде от изключително значение

Май 29, 2011 Новини БСП 0 1161

„От изключително значение ще бъде работата на жените-социалистки в предизборната кампания през 2011г

„От изключително значение ще бъде работата на жените-социалистки в предизборната кампания през 2011г. Това заяви председателят на „Обединението на жените-социалистки" в БСП и секретар на НС на БСП Катя Николова по реме на обучителния семинар на жените-социалистки от област Пазарджик. Форумът се проведе на 27-ми и 28-ми май 2011г. в хотел "Мини Марица Изток" във Велинград под мотото "Жените в кампания Избори 2011г". Семинарът беше организиран от "Обединението на жените-социалистки за паритет и солидарност" в БСП, съвместно с фондация "Фридрих Еберт". Участваха народният представител от ПГКБ и председател на ОПКК на БСП Валентина Богданова, както и председателят на Областния съвет на БСП Пазарджик Георги Мърков.  

Валентина Богданова обърна внимание на тревожните данни на НСИ за безработицата и отбеляза, че пазарът на труда в страната се намира във все по-дълбока криза. „Всички знаем, че безработицата в България вече надхвърля 12% и че най-засегнатата част от населението са младите хора. Това ни поставя с рекорден ръст на безработицата в целия ЕС", отбеляза Богданова. Според нея е обезпокоително пренебрежителното отношение на социалното министерство към проблема, както и липсата на цялостна правителствена политика в тази област.

Като лектори в семинара се включиха Цветанка Георгиева и Иван Угърчински от отдел „Избори" към НС на БСП. Те представиха организацията на подготвителната фаза на предизборната кампания, законодателната рамка на Избори 2011 г. и политическите действия на БСП в предизборната кампания. За посланията на кампанията и работата с женски целеви групи лекция изнесе Таня Турлакова от Центъра за исторически и политолигически изследвания към НС на БСП. Любка Игнатова, член на Оперативното бюро  на Обединението, говори за  организационната дейност на общинските клубове на Обединението от областта.

В обучението участстваха председателките на общинските клубове на Обединението от област Пазарджик. Те споделиха опита си от вече минали предизборни кампании на левицата. Обсъдиха промените в  Изборния кодекс и заявиха категоричното си мнение, че изборите за президентската инстутуция и за местна власт тази есен ще бъдат голямо предизвикателство, най-вече по отношение на новите правила за уседналост. Жените от областта се обединиха около тезата, че всички структури на БСП ще работят активно за спечелване на предстоящите избори, резултатът от които ще бъде определящ за по-нататъшното развитие на България в икономически и социален план.