Антон Кутев: Симеон Дянков за пореден път излъга

Май 27, 2011 Новини БСП 0 1426

ПГКБ внася законопроект, с който НДК да бъде включен в забранителния списък за приватизация     Политиката на лъжи и закачки продължава вече втора година

ПГКБ внася законопроект, с който НДК да бъде включен в забранителния списък за приватизация

 

 

Политиката на лъжи и закачки продължава вече втора година. Днес от трибуната на Народното събрание за пореден път вицепремиерът Симеон Дянков излъга. Това заяви депутатът от ПГКБ Антон Кутев на брифинг в парламента. Той изтъкна, че по време на парламентарния контрол финансовият министър заяви, че на заседание на Министерски съвет, на 25 май, Националният дворец на културата (НДК) е бил вкаран в забранителния списък за приватизация. Кутев беше категоричен, че такова решение на кабинета от 25 май няма.

Депутатът обяви, че ПГКБ внася законопроект, с който в забранителния списък за приватизация, в графата на министерството на културата се вкарва НДК. Антон Кутев отбеляза, че управляващите взимат решения само в следствие на зададени от опозицията въпроси или под натиска на гражданските сдружения.

Депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев обърна внимание на случващото се днес в кулоарите на парламента. „Обикновено след парламентарния контрол премиерът излизаше и даваше изявления. Но сега вместо него излезе и даде изявление американският посланик. Не знам дали това е нова практика, която се въвежда в българския парламент", коментира Курумбашев. Той се обърна към журналистите с въпроса дали смятат, че това, което се публикува в Уикилийкс е манипулирано. „Или смятате, че американският посланик е манипулиран? Или смятате, че той ни напомня например, че има покровителство на търговия с метамфетамин", попита още депутатът.