Кристиан Вигенин: Земеделието е приоритет за БСП, ние гарантираме, че българската земя ще изхранва българския народ

Сеп 28, 2022 ЯМБОЛ Новини Избори 0 1080

28.09.2022 г.

Листата на “БСП за България“ за 31-ви ямболски многомандатен избирателен район бе представена пред многобройни избиратели в читалището в Стралджа. Бяха посочени приоритетите, насочени към подобряване на живота в страната с увереност, че БСП ще продължи да бъде факторът в политическото пространство, който ще осигури достоен живот на българските граждани и ще продължи да ратува за социална и сигурна държава. Хората споделяха за проблеми и надежди, а кандидатите са ангажираха да продължат със социалната политика и грижата за хората.

„Трябва да има стабилно управление, което да се заеме с проблемите на държавата“, беше категоричен водачът на листата Кристиан Вигенин. По думите му „освен краткосрочните задачи за първите сто дни, за които имаме ясен план, а те са свързани с гарантирането на това, че хората няма да стоят на студено и тъмно и ще посрещнат спокойно зимата, трябва да мислим и за другите по-дългосрочни мерки.“

Той обърна особено внимание на земеделието. „Ние трябва да гарантираме, че българската земя ще изхранва българския народ. Това означава да подкрепим в още по-голяма степен производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Да помогнем на младите хора да започнат свой бизнес в земеделието и животновъдството, да гарантираме подкрепа за малки и средни ферми. Най-важното е да възстановим реалното напояваме, магистралните водопроводи и напоителните системи, които са основата за добро земеделие. Да има гаранционен фонд, който да покрива щетите при бедствия, за да са спокойни и сигурни земеделските производители, че ще бъдат компенсирани адекватно“.

Вигенин спомена и ред други мерки, които да направят земеделието и животновъдството истински печеливш отрасъл, който да гарантира, че българската продукция ще бъде на българската трапеза.

„Смятам, че хората се умориха от експерименти и ще заложат на тези, които показаха устойчивост, стабилност, създават сигурност, работят за социална и сигурна държава, а това е БСП за България с номер 28 в бюлетината“, категоричен беше Кристиан Вигенин.