Кандидатите за народни представители от БСП обявиха инициатива за първокласниците в Пловдив

Сеп 15, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 670

15.09.2022 г.

Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“ в Пловдив решиха да не отпечатват предизборни плакати на листата си. Със спестените средства кандидатите ще поръчат изработването на специални ученически тетрадки за първокласниците в областта.

Всеки ученик, прекрачил за пръв път училищния праг, ще получи тетрадка, на чиято корица ще бъдат изобразени личности от Пловдив, оставили следа в обществения живот, придружени с кратки биографични данни за тях.

„Това е не само принос към опазването на околната среда, но и желание да допринесем за патриотичното възпитание на учениците и да ги насърчим да познават и уважават предците си. Надяваме се да стигнем и до техните родители“, коментира водачът на листата с № 28 Кристиан Вигенин.

Списъкът с имена е подбран с помощта на историци и музейни работници, а самите личности ще бъдат избрани след гласуване в интернет. Началото на гласуването ще бъде обявено тази седмица и ще продължи до Деня на независимостта - 22.09. Тетрадките ще бъдат подарени непосредствено след изборите, за да не бъде атакувана инициативата като предизборна пропаганда.