Проф. Румен Гечев: Президентът, ГЕРБ и ДПС провеждат организирана атака срещу БСП и ПП

Сеп 01, 2022 Новини БСП в медиите 0 870

Министър Велкова се отметна в полза на ГЕРБ и ДПС

„Коалиционното правителство остави 1.5 млрд. лв. бюджетен излишък. Какви са фактите на служебното правителство, за да твърди, че имаме сериозни проблеми? Освен това, г-жа Велкова, която от дълги години работи в Министерството на финансите, беше в основата на сметките на Бюджет 2022. Звучи странно един професионалист, който се е подписал под този бюджет, изведнъж да реши, че има проблеми.” Това каза членът на Националния съвет проф. Румен Гечев в предаването „Денят на живо” по Nova News.

Според него служебният министър Велкова изпълнява политическа поръчка  като  в навечерието на изборите тя се отмята от своите професионални позиции и заема позиции в полза на ГЕРБ и ДПС.

„Очевидно е, че президентската институция, ГЕРБ и ДПС провеждат координирана атака срещу „Продължаваме промяната” и БСП”, заяви проф. Гечев.

Той даде пример с оценката на президента Радев, която съвпада с тази на ГЕРБ и ДПС, че има хаос в икономиката на България. „Мнението на Европейската комисия, фактите и данните показват обратното. С изпреварващите социално-икономически мерки, насочени към българските семейства и българския бизнес, ние не позволихме България да изпадне в рецесия. Нещо повече, ние постигнахме рекорден икономически растеж през първите 6 месеца от близо 5%, при положение че повечето европейски държави се движат към рецесия и лазят по дъното с около 1% растеж”, посочи социалистът.

Проф. Румен Гечев припомни позицията на БСП по отношение на енергетиката: „Да не се прекъсват преговорите с „Газпром”, така както направиха 24 от 27 страни членки на ЕС, да се продължат преговорите и да се направи опит за подписването на нов дългосрочен договор. В същото време, БСП е за диверсификация на доставките така, както това е възможно да бъде осъществено.”

„Следващото управление трябва да има кадрите, квалификацията, желанието и опита да посрещнем тежката зима. Въпреки усилията да се попречи на БСП, тъй като очевидно БСП е изключителен дразнител в тези избори, ние сме решени да се мобилизираме и да се представим достойно”, каза в заключение проф. Гечев.