Иван Ченчев: 70% от гласуванията на Възраждане бяха с ДПС и ГЕРБ

Сеп 01, 2022 Новини БСП в медиите 0 1041

БСП излиза с високо вдигната глава пред избирателите за всичко свършено до момента 

“БСП излиза пред избирателите с високо вдигната глава. При тази сложна коалиция, само за 6 месеца направихме неща, които не са правени в последните 30 години. Имаме и какво още да предложим на българските граждани.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” за София-област Иван Ченчев в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

Той подчерта, че БСП влиза в предизборната кампания с всичко това, което е свършила в макар и краткия мандат. “Сега започва учебната година и там сме предвидили облекчението от безплатни учебници. Това ще струва на бюджета 50 млн. лв. Безплатните лекарства за деца до 14-годишна възраст ще струва 130 млн. лв., оставили сме и излишък от 1.5 млрд. лв.”, припомни социалистът.

Той взе отношение по изявленията на служебния министър на финансите. “Г-жа Велкова досега е била заместник-министър на финансите с ресор “Бюджет”. Ако това, което говори е истина, тя е за оставка, защото тя е правила този бюджет”, посочи Ченчев.

“След 12 години грабеж ние успяхме да върнем ролята на държавата, която да се грижи за своите граждани и за своите предприятия. Нашия слоган “За социална и сигурна държава” го доказахме само за 6 месеца”, каза още Иван Ченчев.

“70% от гласуванията на “Възраждане” в парламента бяха заедно с ГЕРБ и ДПС. Борисов в похвалите си е бил прав, че са последователни”, коментира още той, припомняйки думите на Елена Гунчева, че Десислава Атанасова им е била чест гост в стаята на парламентарната група. 

“А сега имат пореден депутат, който не иска и да чуе за “Възраждане” и дойде в нашите редици. Това се случва, защото това, за което те твърдят, че се борят, е близко до нашето, но те са популисти и не са искрени. Помним как “Възраждане” гласуваха за ратификацията на F-16. Помним ваксинираните антиваксъри. Помним как уж бяха против еврото, а всичките им сметки са в евро. Това трябва да разберат българските граждани. Те са част от това старият модел на управление да бъде съхранен по същия начин, по който и “Има такъв народ” са”, категоричен бе Ченчев.