Искаме младите хора, които са свързани с нашата идея, да се чувстват по - силни и техните идеи да намират приложение и в управленските ни действия

Фев 17, 2009 Новини БСП 0 1371

  БСП и занапред ще разчита много на помощта на своите доброволци   Обръщаме се специално към младите хора, които разбира се са най- активните в интернет пространството

 

БСП и занапред ще разчита много на помощта на своите доброволци

 

Обръщаме се специално към младите хора, които разбира се са най- активните в интернет пространството. Постарали сме се обновеният сайт на БСП да бъде и информативен, и интересен като представяне. С тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев представи новата интернет визия на партията. По думите на Станишев БСП винаги се е стремяла да бъде модерна, партия близо както до своите членове и симпатизанти, така и до всички български граждани. Ето защо с развитието на интернет БСП залага на интерактивността в отношенията си с потребителите, с хората, които се интересуват от политика, от позициите на социалистите и какво те предлагат на обществото.

Новият сайт акцентира върху актуалните теми и проблеми, които вълнуват всеки един български гражданин и дава възможност интернет потребителите да вземат реално участие в дебатите по тези теми. Искаме техният глас да бъде чут и заедно да продължим създаването на едно по- добро бъдеще за всички български граждани, заяви Станишев.

Идеята за обновяване на сайта идва след 47-мия конгрес на БСП, когато бяха приети нова програма, нов устав и нов символ на партията.  Съобразена с решенията на Конгреса е и категорията за членство в БСП, където присъства и статут на симпатизант и съратник на партията.

Много важна категория, която ще развиваме през следващите месеци е тази на доброволците, каза Станишев. Председателят на БСП припомни предложението, което той направи на младежката среща в София, младите симпатизанти да отделят всеки месец една неделя за почистване на места, които са особено замърсени в техните родни градове, общини, села. Аз също ще се включа в тези системни акции на БСП в София, обеща Станишев. По думите му това ще е още един начин, по който ще се помогне на столична община да реши проблема с битовите отпадъци, наред с цялата институционална подкрепа, която е направена до сега.

Имаме амбицията тази мрежа от млади активисти, от хора, които са свързани с нашата идея, да се чувстват по- силни, техните идеи да намират приложение и в управленските ни действия, както се случи и след младежката среща в Пловдив, добави председателят на БСП.

По думите на Станишев  най- голямото предизвикателство днес е глобалната финансова и икономическа криза, пред която е изправен целия свят. Тази тема също е застъпена на обновения сайт на БСП. Потребителите могат подробно да се запознаят с „Планът Станишев” и с това какви мерки се предвиждат в него за запазване на финансовата стабилност на страната, за икономическо развитие и запазване на работните места. по думите на председателя на БСП трябва да бъдат изработени нови приоритети на България, като едновременно бъдат защитени страната и хората, да се премине през бурните години на икономическата криза и да продължим напред без да губим нашите стратегически цели. На младежката среща в София при гласуването на 3000 младежи на първо място беше поставен приоритета образование. Това и занапред ще бъде приоритет на социалистическата партия, категоричен беше Станишев.

В новият сайт на БСП присъства и категория, свързана с честването на 100 годишнината от независимостта на България. Надявам се този раздел да бъде източник и на самочувствието за миналото, настоящето и бъдещето на страната ни, коментира Станишев. Той припомни, че самата БСП  е партия с дълбока традиция. Тази година че бъде чествана 118-тата годишнина от създаването на БСП.

В специален раздел политиката е представена и по комичен начин, с конкретни случки от действителността. В България един от проблемите на политиката е, че много от политиците се възприемат твърде насериозно – те много бързо си повярват, че са велики, коментира Станишев. По думите му  най- страшното нещо в политиката е да си повярваш до толкова, че да загубиш чувството за хумор и за самоирония.

Обновеният сайт на БСП ми харесва. Надявам се да хареса и на българските интернет потребители и да стане още по- активна връзка и среда за общуване между БСП и хората, които се интересуват от политиката, в това число и от нашата политика, каза в заключение Станишев.