Корнелия Нинова: БСП разработва 18 Управленски проекта – алтернатива на сегашното управление

Апр 18, 2011 Новини БСП 0 1623

Кристиан Вигенин: Теорията, че левицата не може да управлява адекватно заради социалните си разходи е неоснователна     Сегашното управление има алтернатива

Кристиан Вигенин: Теорията, че левицата не може да управлява адекватно заради социалните си разходи е неоснователна

 

 

Сегашното управление има алтернатива. С обсъждането на  Управленските си проекти БСП търси национален консенсус за просперитета на държавата. Това заяви секретарят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на публичното обсъждане на Управленския проект на левицата „За нова социална България". Нинова отбеляза, че БСП разработва общо 18 проекта, коиото ще бъдат широко обсъдени в обществото и след това- обединени в един документ.

Нинова изтъкна, че финансовата стабилност и соациалната политика не са взаимноизключващи се теми. „Социалните мерки могат да бъдат стимул за икономиката", обясни секретарят на НС на БСП. Нинова добави, че социалната политика е приоритет за социалистите. „Доказваме това и в управление, и в опозиция", отбеляза Нинова.

„С тези ресурси, които има в момента в България, може да има повече работни места", категорична беше Емилия Масларова, която е депутат от ПГКБ. По отношение на пенсионната система, според нея трябва да се повишат осигурителните вноски, но не и пенсионната възраст. „Социална сигурност има, когато има социална справедливост", добави Масларова.

„Теорията, че левицата не може да управлява адекватно заради социалните си разходи е неоснователна", категоричен беше евродепутатът Кристиан Вигенин. Той аргументирано опроверга „легендата", която разпространява премиерът Борисов, че левицата само харчи пари и създава финансови проблеми. Вигенин напомни, че в Ирландия не левицата е създала проблема, но именно тя го решава. Същата по думите му е ситуацията в Гърция. Португалия пък беше принудена да иска финансова помощ по вина на десните. Според Вигенин с управленските проекти, които разработва БСП, партията може убедително да тръгне към разработване на управленска програма.

В рамките на дискусията членът на ИБ на НС на БСП Георги Пирински отбеляза колко тежко и сложно е реализирането на мерките, които БСП предлага. „Живеем в качествено друга среда", отбеляза Пирински и добави, че случващото се е повече от драматично. Той постави въпроса за характера на държавата. По думите му сме изправени на прага на нова ера и пред избора дали вървим към пазарна държава, или не. „Политиката, която сега се следва, е закопаваща", добави Пирински.