БСП-Стара Загора предлага помощта за новородени да се актуализира с увеличението на минималната работна заплата

16.05.2022 г.

Съветниците от “БСП за България“ в Стара Загора излязоха с предложение до Общинския съвет да се направи изменение в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора.  Документът е публикуван на страницата на Общинския съвет. Според Правилника местния парламент следва да определя конкретния размер на финансовата подкрепа за съответната календарна година.

Социалистите предлагат да се приеме облекчена процедура при определяне  размера на финансовата подкрепа, като средствата се актуализират с размера на увеличението на минималната работна заплата за страната за съответния период. Изменението да бъде прието на второ гласуване, в същото заседание на Общинския съвет.

“Финансовите средства, предоставяни от Община Стара Загора на родителите и осиновителите, са допълнителна подкрепа в грижите за децата. Убедени сме, че в днешните трудни условия тази подкрепа в още по-голяма степен трябва да отчита ръста на цените на стоки и услуги“, се казва още в предложението на левицата.