Габриел Вълков: Важно е страните от Балканите да са единни и да отстояват общи интереси

28.03.2022 г.

“За мен е изключително важно страните от Балканския полуостров да са единни и да отстояват общите ни интереси. Само по този начин ще успеем да продължим развитието на нашия регион.” Това каза международният секретар на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков след проведената Балканска кръгла маса на Младежкия социалистически интернационал, която се проведе в Белград. Той и парламентарният секретар на Министерство на труда и социалната политика Георги Ангелов, който е и член на ръководството на Младежкото обединение в БСП, взеха участие във форума. 

Вълков обясни, че на заседанието са обсъдили проблемите на младите хора на Балканския полуостров, както и войната в Украйна и последствията й върху икономиката и социална система. 

„Обединихме се около необходимостта от интеграцията на западните Балкани в Европейския съюз и възможностите, които това би дало за нашия регион“, обясни Габриел Вълков и допълни, че са пожелали успех и са помогнали на своите сръбски партньори в предизборната кампания за предстоящите в края на тази седмица избори в Сърбия.