Иван Ченчев: БСП е гарант за това очакванията на хората да получат своята реализация

Nov 15, 2021 Новини Избори 0 1029

БСП последователно предлага решения, които са в интерес на хората

„БСП е партия на 130 години. Когато излязат окончателните резултати ще седнем вътре в партията и тогава ще излезем с конкретен анализ.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в София област Иван Ченчев в ефира на БНТ, като допълни: „Има желание на хората за нещо ново, на много от местата българските граждани гласуваха за тази нова вълна и за промяната, която те си представят“.

В предаването “Денят започва“ социалистът обясни, че левицата е направила всички възможно, действала е политически коректно и добави: „БСП направи програма с управленска визия, която не характеризира само един мандат на управление, а всъщност визия за излизане на България от кризите в следващите 10-15 години. Направихме и краткосрочни мерки за първите 100 дни от управлението, които час по-скоро да ни извадят от всички кризи“, посочи той. По думите му БСП последователно предлага решения, които са в интерес на хората, като преизчисляване на пенсиите и  промените в здравеопазването.

„Ние сме гарант за това очакванията на хората да получат своята реализация като направим едни добри и конструктивни преговори“, заяви Иван Ченчев и добави: „Оттук нататък БСП ще подходи много отговорно и ще продължи както в 46-тия парламент да бъде диалогична. Това, което може да бъде поставено пред нас като задача, е да сближим позиции с партиите, особено тези, които са на “новата вълна“, коментира той. Ченчев потвърди и позицията на левицата, че за тях не са важни имената и позициите, а политиките и програмите.

„На втори тур президентът Радев ще успее да продължи това, което всички българи искат, както и БСП го иска - смяната на модела, който 12 години беше задушил България“, заключи Иван Ченчев.