Корнелия Нинова: Гласувах за промяна, която ни дава сигурност, стабилност и предвидимост

Nov 14, 2021 Новини Избори 0 952

14.11.2021г.

“Гласувах за стабилна президентска институция, за институция, която дава сигурност, която обединява и дава посока. Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България и да има предвидимост. Гласувах за разумни решения и разумни хора, които знаят как да овладеем  COVID пандемията, да стабилизираме икономиката, да компенсираме доходите на хората и те да знаят, че има държава зад тях и ги подкрепя с всичко, с което е възможно. Промяна, която ни дава сигурност, стабилност и предвидимост.

Трябва да сме оптимисти за 47-ото Народно събрание, защото в тези тежки моменти е изключително важно да има стабилно мнозинство, да има работещ парламент, да има редовен кабинет. Предстои ни най-сериозното политическо решение - приемането на бюджета за 2022 г. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет, който да стабилизира икономиката, да помогне за овладяване на COVID кризата, за намаляване  броя на заразените и починалите. Тръгваме уверени и с желание да направим такова мнозинство, парламент и правителство. Ако не успеем и парламентът бъде разпуснат, ни чакат трудни месеци, защото тези най-важни решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет.

Ние имаме конкретни политики и предложения за намаляване на данъци, за подпомагане на семейства. Всичко това може да стане само с решения на Народното събрание. Затова е толкова важно и за България, и за хората, да има работещ парламент и редовно правителство.“

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като гласува в 48-а секция, в 25 ОУ " Петър Берон", в София.