Явор Божанков, „БСП за България“: Всеки, който не гласува, поверява своето бъдеще на този, който гласува под натиск

Nov 12, 2021 Новини Избори 0 1381

12.11.2021г.

„Нормално е след 12 години управление на Борисов и изборни измами, усилията да са насочени натам – изборният процес да е прозрачен, резултатът – легитимен и сигурен. А как да стане това? Освен ако е проверено, изпитано и прозрачно. Една такава проверка не е излишна, тя би доказала, че всичко е наред“, посочи Явор Божанков по повод темата с броенето на контролните разписки от машинното гласуване.

Божанков, който е водач на листата от кандидати за народни представители от „БСП за България“ във Велико Търново, коментира още по БСТВ: „Аз наистина не мога да си обясня мотивите на някого да не иска допълнителна проверка, т.е. гаранция за честността на вота“.   

Кандидатът за депутат разясни още: „Това, което години наред правеха ГЕРБ с корпоративен, купен, административен вот продължава да го има. Защото ГЕРБ продължават да владеят по-голямата част от местната власт и това продължава да ги крепи на висока позиция електорална. И когато насоченият, контролиран вот гласува – той тежи, колкото и другия. Всеки, който не гласува поверява своето бъдеще на този, който гласува под един или друг стимул или под един или друг натиск“.