Явор Божанков, „БСП за България“: Ключово е гражданите да вярват в управлението, а това доверие се гради в изборния процес

Nov 12, 2021 Новини Избори 0 1271

12.11.2021 г.

„Всяка една нестабилност е резултат от нередовен кабинет, който да поема дългосрочно отговорност. Не казвам кой е виновен за тази ситуация, но тя внася объркване у хората и внася елемент на недоверие у хората. Нещо, от което България няма нужда. Доверието в изборния процес и резултатите от изборите са ключови за доверието в избраните органи. А, това, от което имаме нужда в момента е едно легитимно избрано редовно управление, в което българският избирател има доверие, така щото това управление трябва да проведе някаква политика за ковид мерките, за ваксинацията. Ключово е гражданите да му вярват, а това доверие се гради именно в изборния процес“. Така коментира по БСТВ Явор Божанков, водач на листата от кандидати за депутати от „БСП за България“ във Велико Търново скандалите между Централната избирателна комисия /ЦИК/ и фирмата-доставчик на машините за гласуване „Сиела норма“, свързани с откриването на допълнителни машини, които не са поръчани от ЦИК.

„В тази посока са и нашите усилия, и призоваваме час по-скоро да се изясни ситуацията и да продължим напред“, апелира Божанков.

Той припомни, че във всяка СИК ще има човек, който да помогне при гласуването. „И това е важно. Който стигне до секцията ще гласува. Негласувал български избирател да не остане никъде и това е нашият призив: да излязат масово хората да гласуват в неделя“.