Проф. Георги Михайлов: Всички усилия трябва да се насочат в направление да се увеличи ваксинационният поток

11.11.2021г.

„Вече заявихме нашата позиция, че антителните тестове трябва да бъдат компонент на “зеления сертификат“. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на Бг он еър като допълни, че в Швейцария и Австрия това също се извършва.

В предаването “България сутрин“ той обясни, че БСП никога не е била против “зеления сертификат“, а против начина, по който той беше въведен – от днес за вчера. Социалистът допълни и че в страната ни все още не е проведена разяснителна кампания, от каквато има нужда".

„Като всичко това не беше изпълнено както трябва, като беше оставена държавата 3 месеца през първата вълна без ваксини, после хората бяха настроени срещу една от тях, сега е нормално да има недоверие в нацията. Всички усилия трябва да се насочат в направление да се увеличи ваксинационният поток“, категоричен бе проф.Михайлов.

По думите на проф. Михайлов е странно тук в България да научаваме от кореспонденти в Брюксел, че сме поискали да се активира механизмът на Европейския съюз за гражданска защита.