Стоян Мирчев, БСП: Ако няма допирни точки за политики, разговорите за личности са излишни

Nov 09, 2021 Новини Избори 0 1109

09.11.2021г.

"Новото правителство трябва да бъде съставено на принципна основа, а такава могат да бъдат само конкретните политики.  Ако няма допирни точки за цените на електроенергията, за болниците, които са в тежко състояние, за социална криза, разговорите за личности са излишни". Това заяви в ефира на БНТ водачът на листата "БСП за България" в Перник Стоян Мирчев.

По думите му партиите, с които левицата не може да разговаря са ГЕРБ и ДПС. Той припомни, че преди няколко години е имало предложения от ГЕРБ БСП да влезе под някаква форма в управлението. "Тогава отказахме. Ситуацията не се е променила. С останалите партии можем да водим разговори", категоричен бе социалистът.

Той изрази надежда, че след предишните два неуспешни опита за съставяне на правителство, те са придобили известна мъдрост и осъзнават, че държавата не може да се тласка от избори на избори, при положение че кризите идват една след друга.  Мирчев подчерта, че в предишните два парламента БСП е направила всичко възможно - задържала е мандата за приемане на важни решения, провела е разговори с ИТН, "Изправи се БГ. Ние идваме", а с "Демократична България" не е успяла, защото те не са дошли на преговорите.