Александър Симов, БСП: Броенето на машинните отрязъци е начин машинното гласуване да бъде потвърдено

Nov 08, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 1214

Нормално е някой да излезе и да обясни за допълнителните машини

"Броенето на машинните отрязъци не е връщане в аналоговата епоха, а начин допълнително машинното гласуване да бъде потвърдено. Съвсем нормално е да има някаква верификация. Продължаваме да бъдем за машинното гласуване", заяви Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" във Враца, в ефира на БНТ. Той припомни, че именно БСП е партията, която най-много е настоявала за въвеждането на машинното гласуване.

 В предаването "Говори сега" социалистът изрази притеснения относно информацията за 228 допълнителни машини. "Без да навлизаме в конспиративни теории, нормално е някой да излезе и да обясни какво точно се случва. Искам българите да вярват в процеса на изборите. Виждаме, че на последните избори хората се изпълниха с едно ново доверие към изборния процес. Това трябва да бъде затвърдено, вместо да караме хората да се съмняват", каза той. 

Според Александър Симов се върви в посока на честни избори и досега действията на служебното правителство в тази посока са били правилни.  Симов изрази надежда, че България никога повече няма да се върне в мрачните времена на ГЕРБ и депутати, носещи чувалчета с бюлетини.