Минчо Казанджиев, БСП: Държавните и общински болници да станат защитени заведения

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 458

06.11.2021г.

„Пандемията както в Ловеч, така и в цяла България е тежка. Не бива да подценяваме това заболяване, но и не бива да се спекулира. Бих препоръчал на всички политици да избягват да коментират тази тема и да злоупотребяват с нея. Да дадем думата на специалистите да говорят, защото за мен най-големият проблем с пандемията е това, че тя не се разяснява – какви са плюсовете и минусите на ваксините“, отбеляза Минчо Казанджиев, втори в листата от кандидати за народни представители в Ловеч.

По БСТВ Казанджиев внесе яснота: „В Ловешка област болничните заведения имат необходимите легла и медикаменти. Но най-важното нямат – няма ги лекарите. Двама души обслужват между 35 и 40 болни в ловешката болница, която е държавна. В нашата програма е заложено – болниците не могат да бъдат  търговски дружества. Държавните и общински болници да станат защитени“.

„Корнелия Нинова даде своя пример още преди няколко месеца, когато преболедува и беше санитар – добър пример, който трябва да бъде последван“, посочи Казанджиев.