Тодор Байчев: БСП ще настоява АЕЦ “Белене“ да заработи

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1293

Предвиждаме намаляване ДДС на лекарствата и създаването на мобилни аптеки

„В предишните два кратки парламента доказахме политическа зрялост и компетентност, защото бяхме партията, която настояваше много за актуализацията на бюджета. Въпреки високите цени в момента, ако не бяхме направили актуализацията, сега въобще нямаше да може да се справи служебното правителство.“ Това заяви Тодор Байчев, кандидат за депутат от листата на "БСП за България" в Бургас, в ефира на Евроком.

В предаването “Делници“ той обясни, че при срещите с хората се открояват няколко проблема и посочи кои са те: безработица, екология и здравеопазване. „Ние предвиждаме намаляване на ДДС на лекарствата, както и облекчаване на режима за разкриване на аптеки, и като цяло за търговията на лекарства“, каза още той като спомена и възможността за създаването на мобилни аптеки и магазини в малките населени места.

„Предлагаме държавата да поеме първите 200 киловатчаса електроенергия на енергийно слаби семейства. Няма как да издържи българската икономика, която е доста енергоемка с високите цени на електроенергията и с възобновяеми източници, които се предлагат. Затова организирахме и референдум за АЕЦ “Белене“, и трябва да настояваме тя да заработи“, заяви Тодор Байчев.