Явор Божанков: БСП единствена с план как здравето да спре да бъде търговия

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1324

06.11.2021г.

"12 години провалено управление на ГЕРБ в здравната система, включително на първите ковид вълни, ни доведоха дотук. Това са фактите, но въпросът е какво ще правим оттук насетне. Според БСП трябва масова информационна кампания за отделните ваксини, която да обори спекулациите и фалшивите новини, демотивиращи хората да се ваксинират. Това изисква и безплатни тестове, както е в цяла Европа и "зелен сертификат", който признава антителата." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия.

В дългосрочен план той посочи, че трябва реформа на целия здравен модел, защото и преди ковид сме били най-болната и бързо изчезващата нация, сега просто това е твърде очевидно.

"Смятаме, че лекарите не трябва да бъдат търговци, счетоводители и бизнесмени. Те са лекари, а пациентите не са стока. Ние сме единствената политическа сила, която има план как да реформира здравната система, така че да не бъде здравето търговия", подчерта Явор Божанков.