Явор Божанков, БСП, с призив: Съдебна реформа, иначе ще продължават да се източват средства

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 1094

06.11.2021г.

"Брутният вътрешен продукт на България е голям. До 2009 г. България върви на едно ниво със Сърбия. Днес България има 15% по-голям БВП, но той не е разпределен равномерно. Тук имаме малцина свръхбогати и голяма част от населението, до която средства не стигат", каза в ефира на Нова телевизия  водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков.

В "Пресечна точка" Божанков посочи, че това е и въпрос на съдебна система. "Ако не реформираме съдебната система, колкото и пари да наливаме в БДЖ, в здравеопазването - те се източват. Примери от управлението на ГЕРБ много. Ето последният - 60 млн. лв. от "Автомагистрали", както каза министър Бойко Рашков. Докато не спрем това източване, средствата никога няма да стигат. Тях ги има, въпросът е как ги разпределяме," обърна внимание той.

"Днес вече живеем в различна България - България без Борисов. България, в която корупцията не само се показва, корупцията се преследва. Този път е труден и дълъг, но да останем на него, да продължим и да не позволим Борисов да се върне, призовавам да гласуваме с #33 за "БСП за България" и да подкрепим президента Радев с #6," призова Явор Божанков.