Велизар Енчев: БСП иска работещите младежи до 26 г. да бъдат освободени от всякакви данъци

Nov 05, 2021 Новини Избори 0 1150

АЕЦ “Белене“ ще бъде кауза и приоритет за левицата

„Най-важният въпрос, който трябва да решим, е да направим Бюджет 2022 г. В него трябва да залегнат добавките за пенсионерите от 120 лева до месец април и особено важното предложение на БСП за младите семейства – работещите младежи до 26 г. да бъдат освободени от всякакви данъци". Това заяви кандидатът за депутат от листата на "БСП за България" в 23 МИР-София Велизар Енчев в ефира на Бг он еър, като добави и предложението на левицата за работещи семейства с 2 или 3 деца да получат по 6500 лв. за първо и второ дете.

Велизар Енчев бе категоричен, че не биха разговаряли за коалиционно управление с ГЕРБ и ДПС, и допълни: „Що се отнася до останалите партии при всички случаи ще водим разговори, тъй като БСП доказа, че е единствената партия, която е диалогична, предвидима и която внася стабилност в политическата система.“

Във връзка с енергийната криза Велизар Енчев заяви, че КЕВР трябва да смени своя състав, а относно АЕЦ “Белене“ обясни, че ще бъде кауза и приоритет на коалиция “БСП за България“: „Всеки ден, в който не е взето решение да се построи АЕЦ “Белене“, е жесток удар по българската икономика и по стандарта на българските граждани“, каза още той.