БСП и Алианса на туристическата индустрия обсъдиха краткосрочни и дългосрочни мерки за справяне с проблемите на бранша

Nov 05, 2021 Новини Избори 0 698

04.11.2021 г.

БСП се срещна с ръководството на Алианса на туристическата индустрия в България, в който членуват 13 асоциации на туроператори, хотелиери, туристически агенции, екскурзоводи, планински водачи, планинари и експерти в туризма, на която обсъдиха проблемите на бранша, породени от COVID - 19 кризата и досегашното управление на сектора. 

Представителите на левицата и на туристическия бранш представиха своите предложения за възстановяване и развитие на туристическия сектор. Те обсъдиха краткосрочни и дългосрочни мерки. Страните постигнаха съгласие да си сътрудничат при съвместното им разработване. 

Бяха обсъдени проблемите свързани със "зеления сертификат", трудността при издаването на визи за граждани от трети страни и тяхната цена, голямата бюрокрация, с която се сблъсква  браншът, липсата на кадри и продължаването на мерките в подкрепа на най-засегнатия от коронавируса сектор,.

Българската социалистическа партия пое ангажимент за незабавно стартиране на законодателни процедури след формирането на 47-то Народно събрание с цел бързото разрешаване на посочените проблеми.

На срещата от страна на левицата присъстваха Христо Проданов, водач на листата на "БСП за България" в 23 МИР София, Георги Свиленски - водач на листата на коалицията в 24- МИР София и Владимир Василев - кандидат за народен представител от левицата в 23-МИР София и член на Съвета по туризъм към НС на БСП.