БСП проведе среща с мисията на ОССЕ

Nov 04, 2021 Новини Избори 0 770

04.11.2021 г.

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров се срещна с представители на Мисията за оценка на изборите от Службата за демократични институции и права на човека към ОССЕ по тяхна покана. От страна на организацията участие в срещата взеха ръководителят на мисията за България посланик Ян Петерсен, както и политическият анализатор Алиенор Беноа.

Зафиров запозна представителите на ОССЕ с хода на кампанията за парламентарните избори в България на 14 ноември. Той посочи основните проблеми по време на протичането й - тежката епидемиологична обстановка у нас, както и продължаващата борба за прозрачност и честност на вота.

Те от своя страна отправиха въпроси, свързани с възможностите за сформиране на редовно правителство. Зафиров заяви категоричната готовност на БСП с ясна програма и План за първите 100 дни на БСП, с които да влезе в управлението и да спомогне за решаването на проблемите на хората - здравната, енергийно-икономическа и социална криза, в която се намира страната ни. В края на срещата зам.-председателят на БСП изрази своята благодарност към представителите на мисията относно тяхната работа, свързана с наблюдението и оценката, която правят на начина на провеждане на изборите у нас.