Христо Проданов: БСП има ясна и конкретна позиция по важните за страната теми

Nov 02, 2021 Новини Избори 0 978

02.11.2021г.

„За нас важното в тази предизборна кампания и веднага след нея е всички партии, които се заявяваха като “партии на промяната“, да седнем и да постигнем съгласие по политически приоритети.“ Това заяви Христо Проданов, водач на листата на БСП в 23 МИР София, в ефира на NovaNews, като уточни, че става въпрос за партиите различни от ГЕРБ и ДПС.

В предаването “Твоят ден“ той обясни, че трябва да има последователност и предвидимост: „Следващото правителство ще бъде подложено на сериозен натиск – вътрешен и външен. Вътрешният е следствие на социалната, здравната и енергийната криза, а външният е във връзка с Република Северна Македония.“ Социалистът подчерта, че по всички тези въпроси БСП има ясна и конкретна позиция.

„Проблемът в управлението последните години е, че няма план. Трябва да е ясно какво следва, затова БСП предлага План за първите 100 дни с конкретни решения“, обясни Проданов.

Още един проблем, който социалистът посочи, е че 1 200 000 семейства, които се отопляват на дърва, трудно се снабдяват с тях и то на много високи цени, затова левицата призовава за момента да бъде спрян износът на дървесина.