Веска Ненчева, БСП: Минималната работна заплата да е 50% от средната за страната

Окт 31, 2021 Новини Избори 0 3488

Ние не само алармираме за проблемите, но даваме и конкретни решения

„Ковид кризата изкара наяве проблемите, които бяха натрупвани във всички системи с години. Ние не само алармираме за тях, но даваме и конкретни решения. Тази криза постави много сериозно въпроса за грижата на държавата. Затова ние сме предвидили една средна работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи заради онлайн обучението.“  Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Пловдив-област Веска Ненчева в ефира на “Дарик“ радио.

В предаването “Седмицата на Дарик“ тя посочи, че предложението на левицата за минималната работна заплата е тя да е 50% от средната за страната, а темата с данъчните промени поясни така: „Премахването на плоския данък е част от нашата политика, ние сме за подоходното облагане. Предвиждаме и нулев данък върху доходите на младите хора до 26 години.“

Липсата на места в детските ясли и градини е също тема, която трябва да бъде дискутирана според Веска Ненчева. „В 44-то Народно събраниепоискахме финансова подкрепа, която да компенсира невъзможността на родителите да запишат детето си в държа вна детска градина или ясла“, припомни тя.