К.Нинова във Варна: Демографската криза и политиката за младите хора са стратегически въпроси за България

Окт 30, 2021 Новини Избори 0 670

Всеки работещ младеж до 26 г. да бъде освободен от данък върху дохода

„Защо младите хора трябва да останат в България и какво ще направи БСП, за да ги задържи в Родината?“. Тази тема дискутираха младежи от БСП-Варна с водача на листата на "БСП за България" в Трети МИР и председател на БСП, Корнелия Нинова.

„Нашата цел е младите хора  да останат тук, да се реализират тук, да създадат семейство и да живеят добре в страната си. Ние винаги сме били последователни в усилията си да предложим конкретни решения, които да удовлетворят очакванията и надеждите им да живеят, да се образоват и развиват в България. И днес имаме работещи решения за това. Но не само като предизборни обещания, а като конкретен План за първите 100 дни на управление. Голямото изпитание пред нас, пред нашата стабилност, пред нашата мъдрост и разум като партия ще бъде в следващия парламент да направим правителство. В кризите, които връхлетяха българския народ  голямото предизвикателство пред всички нас, политиците, е да проявим отговорност и мъдрост  да преведем страната ни и народа ни през тези кризи. В този План ние сме набелязали важни решения по отношение на енергетиката, цените, здравеопазването, социалните мерки, но имаме и специално отношение към младите хора и младите семейства. Най-голямото ми желание е да успеем да въведем нулев данък върху доходите на труд до навършване на 26-годишна възраст, защото това е началото на всеки млад човек и да даде старт на кариерата си. Нужна му е подкрепата на държавата. Друго, което поемаме като ангажимент, е свързано с демографската катастрофа в България. БСП се ангажираме с осигуряване на безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, въвеждане на семейното подоходно облагане, което означава намаляване на данъците на родителите, увеличаване размера на майчинството, , еднократна помощ от 6500 лева за второ и трето дете.  Политиката за младите обхваща и здравеопазване, и образование, и социална политика. 

БСП ще положим всички усилия – на диалогичност, разум и мъдрост с всички, за да постигнем тези приоритети. Защото политиката за младите хора и демографската криза са едни от стратегическите въпроси на България. Ние ще бъдем настоятелните и упорити, за да може най-накрая политиката за младите хора да се реализира в работещи решения. В 47-то Народно събрание е необходимо да работим по 5 основни за страната ни приоритета -  образование, здравеопазване, икономика, високи доходи и екология, които се съдържат в едно единствено изречение: Образован и здрав народ, който работи и има такива доходи, че да живее достойно в чиста България. Не вярвам да има политик в страната, който да не желае това.“