Стоян Мирчев: Трябва да има промяна и тя да е положителна

Окт 30, 2021 Новини Избори 0 963

30.10.2021г.

„Ние бяхме единствената партия, която не ходеше по офисите, а в Народното събрание пред българското общество водихме разговорите с другите партии. И сега разговорът за самите личности не трябва да бъде преди разговора за политики.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Перник Стоян Мирчев в ефира на БНТ като допълни, че след 12 години деструктивно управление на ГЕРБ е дошъл моментът, в който трябва да има промяна и тя да е положителна.

Социалистът бе категоричен, че Румен Радев е кандидатът за президент, който БСП подкрепя и няма разколебаване в позицията им.

Във връзка с решението на КС относно гражданството на Кирил Петков и позицията на Инициативния комитет на Румен Радев, Мирчев коментира: „Един инициативен комитет, независимо на кого от кандидатите е, няма право да противоречи на решение на Конституционния съд“.

„Когато претендираш за нов морал в политиката не можеш да стартираш с неморален акт, какъвто е подписването на декларацията. Кирил Петков е имал ясното съзнание, че е имал това двойно гражданство“, допълни социалистът.

Стоян Мирчев обясни, че левицата ще води разговори за сформирането на редовен кабинет с всички, без ГЕРБ и ДПС.