Жените- социалистки застават категорично в подкрепа на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат

Окт 17, 2021 Новини БСП 0 664

17.10.2021г.

Безрезервно и категорично жените-социалистки застават зад кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат, заяви днес след заседание на оперативното бюро с областните координаторки на жените - социалистки в БСП техният председател Дора Янкова. Тя съобщи, че Обединението е приело политически инициативи за подкрепа в кампанията, тъй като вижда в лицето на настоящата президентска двойка единствения безалтернативен народен борец срещу корупцията и защитник на социалните каузи за достоен живот. 

От сегашните претенденти за поста на държавен глава само Румен Радев се обяви в подкрепа на протестите миналото лято, а и през целия си 5-годишен мандат не е преставал ясно и отчетливо да отстоява каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивират своята подкрепа социалистките. 

На заседанието са обсъдени и политическите задачи, относно провеждането на парламентарните избори за 47-мо Народно събрание. Както и задачите в подкрепа на листите на Българската социалистическа партия. Жените-социалистки извеждат на дневен ред темите, върху които ще работят до края на 2021 година: проблемът с домашното насилие, законовата регулация за работа от разстояние, социалните неравенства и цените, инфлацията и доходите. Акцент е поставен и върху неравностойното заплащане между мъжете и жените, което е сериозен проблем .   

Обединихме се и около няколко инициативи, които можем да организираме онлайн, съобразно пандемичната обстановката, в която се намираме, посочи още Дора Янкова. И подчерта, че жените-социалистки са готови да вложат всички сили за спечелване на президентския мандат, както и за достойното представяне на социалистите на тези избори.