Управлението на ГЕРБ се разминава с принципите на демокрация

Фев 02, 2011 Новини БСП 0 1717

  Оценките на БСП и на НДСВ за случващото се през последните 18 месеца в България съвпадат

 

Оценките на БСП и на НДСВ за случващото се през последните 18 месеца в България съвпадат. Имаме управление, което води страната в задънена улица, управление без приоритети, без принципи и без политика. Това заяви председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев след среща между ръководството на ПГКБ и ръководството на НДСВ. Лидерът на социалистите изтъкна, че това е първата от поредицата срещи, които ПГКБ планира да проведе с парламентарно представени и извънпарламентарни политически сили и НПО. Целта на разговорите е да бъде обсъдена ситуацията в страната и да се даде оценка на управлението на ГЕРБ.  

Сергей Станишев изтъкна, че действията на правителството са хаотични, с изключение на последователните стъпки за създаване на едноличен авторитарен режим в страната. Този режим, според Станишев,  се разминава с всички основни принципи на демокрацията и ще използва всички възможни средства, за да може да остане на власт на всяка цена. „В резултат на некомпетентност, липса на политики, липса на реформи в България, икономическата криза не е преодоляна и се превръща в системна социална криза", заяви лидерът на БСП. Той изрази тревогата на левицата от рязкото влошаване на доходите на хората и стандарта на живот. „Това е пряко последствие от управлението на ГЕРБ", категоричен беше Станишев.

БСП и НДСВ се договориха за по- тясно съдействие в рамките на Европейския парламент и реализацията на съвместни инициативи. „Те пряко засягат България и използването на спецслужбите за политически цели и тоталното подслушване със СРС-та, които се използват главоломно пак за политически цели", заяви Станишев.

Между двете политически сили ще се проведат допълнителни разговори във връзка с подготовката за участие в местните и президентските избори. „На тези избори залогът е голям. Той е бъдещето на България", изтъкна Станишев.