Борислав Гуцанов: Държавата има ресурс, а Народното събрание е длъжно да се погрижи за най-уязвимите

Сеп 09, 2021 Новини БСП 0 614

Да наричаш предизборен популизъм целево подпомагане на най-възрастните е цинизъм

“Гледам, слушам и не вярвам!

Скандално е да хулиш грижата за пенсионерите и майките.

Това е моят коментар по тазсутрешното участие на г-жа Лидия Шулева в една от националните телевизии.

Като слушах лекотата, с която един бивш вицепремиер и социален министър клейми опитите ни най-после да отлепим доходите на възрастните ни сънародници от дъното и да им позволим да се почувстват забелязани и обгрижени от държавата, си обясних геноцида, на който тези хора са подложени в годините от различни правителства.

Вместо да се упражнява по предимствата, недостатъците и правомощията на служебно и редовно правителство, плаващи и твърди мнозинства (без да носи никаква отговорност за тези си разсъждения на глас в национален ефир), г-жа Шулева може да си припомни правилата, по които функционира парламентарната република. Тогава, може би, ще се подсети, че работата в комисиите е част от процедурата по достигането до решение ​​на Народното събрание.  Окончателната воля на най-висшия орган на държавността в Република България се формулира и превръща в действаща норма в пленарната зала. Толкова по внушенията на г-жа Шулева за нарушаване на законовата процедура.

Да наричаш предизборен популизъм целево подпомагане на най-възрастните е цинизъм. Сравним с внушението, че дългото и добре платено майчинство пречи на кариерното развитие на жените.

Стига!

Време е да осъзнаем, че, когато говорим публично, е добре да сме отговорни, коректни и да се придържаме към фактите. А фактите в случая са, че държавата има ресурс, а Народното събрание е длъжно да се погрижи за най-уязвимите българи в тези тежки условия на финансова, политическа и здравна кризи, които са притиснали страната ни.“

Това написа във Фейсбук депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.