Приемен ден на общинския съветник от БСП - Диан Русанов

Габрово

Габрово. Диан Русанов - най- младият общински съветник от  групата на  социалистите в местния парламент  проведе приемен ден. В студената  януарска събота той избра първата му среща за тази година  да  бъде   с жителите на квартал „Хаджицонев мост". Изборът му изобщо не бе случаен. Напомня ме, че след решение на сегашните управляващи там бе закрито училищет, от години няма и детска градина, хората от квартала се чувстват забравени.

На срещата присъстваха и жители от съседните квартали Недевци и  Лисец. В откровен разговорте  споделиха своите тревоги и притеснения.  Майка на ученик,  попита за   обещаните от ръководството на общината  ученически  карти за транспорт, които вече четири месеца няма. „Защо когато закриваха училището обещаваха да покрият разходите за карти, а сега не изпълняват поетите ангажименти?", възмущаваше се жената.

Представители на местното читалище се вълнуваха кога най - накрая ще имат своя сграда, където да се  събират.  „Защо няма детска градина, най - близката е на 3 километра?", попитаха семейство от Недевци.

Диан Русанов изслуша всички и обеща своята подкрепа и съдействие за решаването на поставените казуси.  Младият съветник планува такива срещи и в другите квартали на Габрово, както и в част от населените места в общината. „Моята цел, както и на колегите ми от БСП е да отидем лично при хората, а не да ги чакаме в партийните централи", заяви Русанов.