Кмет и три балотажа за БСП на частичните местни избори

Мар 01, 2021 Новини БСП 0 653

01.03.2021 г.

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 февруари се проведоха частични избори за кмет, БСП участва със свои кандидати. Едно кметско място вече завоюва представител на БСП на първия тур, трима продължават напред към втори тур на местните избори.

Татяна Стойкова от БСП спечели кметското място в Троянското село Калейца веднага след приключването на вота там. Тя извоюва убедителна победа срещу кандидата на управляващите от ВМРО.

В три кметства кандидатите на БСП ще се явят на балотаж идната седмица, където надвиха останалите претенденти.

В село Стежерово, община Левски, социалистката Пепа Костова ще се бори с кандидата на БЗНС, след като в класацията от първия тур претендентът на ГЕРБ остана четвърти, изпреварен от издигнатия от „Републиканци за България“, заел третото място по резултат.

Балотаж предстои и на Димитър Николов – кандидат на инициативен комитет, подкрепен от БСП, в село Трояново, община Камено. Там подкрепеният от БСП Николов ще се спори с кандидата на ГЕРБ след отпадането на претендента от „Републиканци за България“.

Втори тур очаква и кандидатът на БСП Мехмед Мехмед в кметство Боян, община Венец. Той ще се състезава на втори тур с избраника на ДПС, тъй като на трето място се класира конкурента от „Републиканци за България“.