Миглена Филипова, „БСП за България“: Ще управляваме открито и почтено

26.02.2021 г.

Кандидатът за кмет на община Мъглиж с № 9 Миглена Филипова благодари на  БСП за подкрепата, на жителите за споделените  идеи и добри думи, които отправиха към нея по време на  кампанията. „Знам, че най-успешно се управлява, когато всички участват и имат добри намерения за родния ни край. Готова съм да работим честно и професионално, обединени и сплотени. Така ще превърнем общината в уютно, подредено, чисто и безопасно място за живеене. Ще насърчавам всяка инициатива, която цели да преобразява Мъглиж, да е с грижа за възрастните и децата и да върне младите тук“, каза кандидатът с номер 9 в бюлетината. Тя представи приоритетите си във всяко населено място.

“Подкрепям усилията на Миглена Филипова да превърне Мъглиж в по-добро място за живеене”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при срещата си в началото на седмицата и й пожела успех на предстоящите избори на 28 февруари. По време на срещата Корнелия Нинова поздрави Миглена Филипова за предложенията й в предизборната платформа в сфери като социалната политика, образованието и инфраструктурата. Лидерът на левицата даде положителна оценка на социалната програма на кандидата за кмет – мерките за подпомагане на социално слабите, младите семейства, пенсионерите, както и малкия и среден бизнес.

„Кореняк-мъглижанка съм и продължавам да живея тук, познавам проблемите не само в града, но и във всяко село. Знам, че няма да е леко, но трябва да започнем да работим от първия ден след изборите, заедно да обобщаваме предложенията за решения в инфраструктурата, канализацията, в транспорта, нужна ни е политика за справяне с демографската катастрофа. Като икономист-финансист съм наясно, че когато имаме дългосрочна програма финансовите решения няма да са толкова трудни“, подчерта Филипова.

„Искаме да не ни забравят повече, ние сме като всички останали населени места“, заръчаха от Борущица, Радунци, Сливито, Селце. Жителите от Зимница, Ветрен, Шаново, Юлиево настояха да спре политиката на кърпеж. В Тулово и Мъглиж се надяват асфалтирането да не е само по време на избори, „време е да имаме канализация, каквато заслужаваме през 21 век“, подчертаха те. В Дъбово недоумяват  решенията на местната власт, като напр. продажбата на автоспирки. Хората се обявиха за открити и законосъобразни  обществени поръчки, за прозрачно управление на общинската собственост. В Ягода се молят 9 години за ремонт на банята и вярват, че в деня, когато този ремонт приключи, селото ще се съживи.

„Вярваме в промяната и сме убедени, че община Мъглиж ще се преобрази и ще стане нашият подреден дом“, категорични са жителите-участници в срещите с кандидата на „БСП за България“ Миглена Филипова.

„Да се хванем за ръце и да покажем, че можем да постигнем промяната стъпка по стъпка и както ни поучава историята – само обединени сме били успешни!“, заключи Филипова.