Предложението на БСП за честни избори ГЕРБ отказват да внесат за поредна седмица

Социалистите настояват за видеонаблюдение и изчистване на избирателните списъци от мъртви души

“Отново ГЕРБ не вкарват в дневния ред  един много важен законопроект за предстоящите избори - допълнение на Изборния кодекс. В него ние сме предложили прозрачност и честност на изборите. Допълнението на Изборният кодекс, в което ние сме предложили прозрачност и честност при провеждането на изборите, а именно видеонаблюдение при преброяването, както и изчистването на избирателните списъци чрез активна регистрация”, посочи днес в парламента секретарят на Парламентарната група на „БСП за България“ Филип Попов.

Депутатът от БСП подчерта, че този законопроект е внесен на 21 януари и до ден днешен не е разгледан.

“Очевидно е, че прозрачността и честността на предстоящите избори отсъстват от дневния ред на ГЕРБ. Вие говорите уж за прозрачност, уж за честност на изборите, но не правите нищо по този въпрос. Напротив, всячески се опитвате да саботирате този процес, при който българските граждани ще бъдат сигурни, че гласът им е честно отразен”, критикува мнозинството в Народното събрание Филип Попов.

Той отбеляза, че ГЕРБ отново неглижира предложението на БСП, за да не се осъществи видеонаблюдение на изборите и активната регистрация. Попов бе категоричен, че е належащо това допълнение на Изборния кодекс да бъде разгледано още тази седмица от Народното събрание.