Нинова прие нови членoве на БСП във Варна

Янр 25, 2021 Новини БСП 0 706

Млади програмисти и икономисти преобладават сред новите попълнения

Корнелия Нинова връчи електронни карти за членство в БСП на новоприети и възстановили статуса си на социалисти няколко десетки варненци. Варна е вторият град след Пловдив, където председателят на БСП лично поздрави новите и завърнали се в партията притежатели на партийни книжки.

Средната възраст на новите партийци от морската ни столица е 25 години. Сред тях са възпитаници на Висшето военно-морско училище със специалност „Корабоводене“, „Корабоплаване“ и Логистика“; специалисти по информатика, програмиране, финанси и международни отношения от Икономическия и Технически университет във Варна. Бъдещи медици и 30-годишен мъж, завършил е образованието си в Лондон -  маркетинг мениджър, но завърнал се да работи да се развива у нас, попълват списъка на новопостъпилите социалисти край морето.

Възстановилите членството си варненци са напуснали партията преди години в знак на несъгласие с политиката, водена от предходни председатели на БСП. Десетките поддръжници на политиките и реформите в партията, провеждани от Нинова, се възползват от шанса да се върнат и да подкрепят лидера и Столетницата.

След обявяването преди седмица от лидера на българските социалисти на старта на инициатива за включване в БСП в цялата страна на „Национална кампания за прием на нови членове“, първи се отзоваха оттеглили се социалисти от Пловдив, както и нови желаещи за членство. Тогава Нинова заяви: „Всеки, който иска промяна и е готов да работи с грижа за хората, е добре дошъл. Благодаря на тези, които се завръщат при нас и на новите членове. Заедно ще направим промяната в България възможна“.

В структурите на БСП в цялата страна постъпват молби за членство в партията, потвърди и във Варна Корнелия Нинова.