Председателят на НС на БСП Сергей Станишев изпрати поздравителен адрес до председателя на ПАСОК Георгиос Папандреу по повод победата на ПАСОК на местните избори в Гърция

Nov 15, 2010 Новини БСП 0 1729

  Позволете от мое име и от името на ръководството на Българската социалистическа партия най-искрено да поздравя лично Вас и нашата братска партия ПАСОК за значимата победа на изборите за местна власт в Гърция в този изключително труден момент за нашия регион, за Европа и за света

 

Позволете от мое име и от името на ръководството на Българската социалистическа партия най-искрено да поздравя лично Вас и нашата братска партия ПАСОК за значимата победа на изборите за местна власт в Гърция в този изключително труден момент за нашия регион, за Европа и за света.

Гръцкият народ и гръцкото общество, въпреки болезнените и строги мерки от страна на Правителството, засвидетелстваха решителната си подкрепа за неговата Програма в мнозинството от гръцките области и в ключови за страната центрове като столицата Атина и  втория по големи град в страната - Солун.

БСП изцяло подкрепя усилията на ПАСОК за излизане на страната от тежката финансова криза и по пътя на реализиране на сериозни реформи за постигане на прогрес и социална справедливост. Високо оценяваме поддържането на близки двустранни отношения и ползотворно сътрудничество в рамките на европейското семейство.

Пожелавам Ви сила и политическа воля за постигане на тези амбициозни цели.  Приемете още веднъж, нашите поздравления и най-добри пожелания за успешна работа на правителството на ПАСОК.  

 

С братски поздрав,

 

 

Сергей Станишев

Председател на НС на БСП