АМЕРИКАНСКИЯТ И КИТАЙСКИЯТ ПОСЛАНИК ПОЖЕЛАХА СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ЛИДЕРА НА БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Nov 10, 2020 Новини БСП 0 420

10.11.2020 г.

Посланиците на Китай и Съединените американски щати в София - Дун Сяодзун и Херо Мустафа, изпратиха писма с пожелания за бързо оздравяване на Корнелия Нинова.

„В този труден момент нашите мисли са с Вас и Вашето семейство. Изпращам Ви най-добри пожелания за бързо възстановяване от името на цялата общност на посолството на САЩ“, пише в писмото си Нейно Превъзходителство Херо Мустафа.

Лидерът на БСП бе приета в болница на 31 октомври след положителен тест за ковид, а седмица след стабилизиране на състоянието й Корнелия Нинова бе изписана и продължи да се възстановява в домашни условия.

Китайският посланик също желае скорошно оздравяване на Нинова и предаде отделно писмо от името на международния отдел на управляващата партия в Китай, в което се изразява най-искрено съчувствие и пожелания за бързо възстановяване.

Наскоро пожелания и съпричастност с преживяването на Корнелия Нинова в този труден за нея момент изразиха и генералният секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла,  председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия, председателя на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ Дорис Барнет и други.

Лидерът на БСП бе изписана преди няколко дена от болницата, тя вече работи онлайн от дома си и се чувства добре.