БСП предлага повече пари за здравеопазване, образование и социални дейности в алтернативния бюджет за 2011 година

Nov 07, 2010 Новини БСП 0 1572

Сергей Станишев: Управляващите или са напълно некадърни, или крадат   БСП ще предложи алтернативен вариант на бюджета за 2011 година

Сергей Станишев: Управляващите или са напълно некадърни, или крадат

 

БСП ще предложи алтернативен вариант на бюджета за 2011 година. В него ще има повече средства за здравеопазване, образование и социални дейности. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в Девня.

Лидерът на социалистите определи проектобюджета, предложен от управляващите като „бюджет на социалното замръзване". Станишев изтъкна, че до 2013 година ГЕРБ не предвижда увеличаване на пенсиите и доходите. Това според председателя на БСП води до реално обедняване на населението, предвид ръста на инфлацията. Лидерът на социалистите отбеляза, че правителството планира ръст на БВП и същевременно по- малко приходи. Това според Станишев означава, че ГЕРБ или са напълно некадърни, или крадат. По думите му кризата в страната е продукт на хаоса в главата на управляващите, а сметката за това се плаща от всички българи. „Ако не бяхме увеличавали заплатите по време на нашия мандат, а строяхме магистрали, щяхме да построим всички магистрали. Но какъв е смисълът от магистрали, ако няма кой да пътува по тях?", добави Станишев. Лидерът на БСП обобщи ситуацията в страната с думите „вакханалия на контрабандата". Той изтъкна, че контрабандата на цигари в България достига 50%.

Според народния представител от Коалиция за България Петър Димитров външната криза е свършила, като доказателство за това е увеличеният износ. По думите на Димитров обаче, вътрешната криза в страната предстои да се разгръща, което е видно от бюджета на управляващите за следващата година.

В Девня Сергей Станишев участва в заседанието на Областния съвет на БСП-Варна. По време на заседанието беше направен кратък обзор на политическата ситуация в общините на Варненска област. Обсъдени бяха проблемите и предизвикателствата пред общинските партийни съвети в навечерието на предстоящата предизборна година. С оглед на подготовката за местните и президентските избори през 2011г., се обсъди активизирането на организационната и политическа дейност на Областния и на Общинските съвети на БСП и техните функционални звена.