Сергей Станишев: БСП е единствената реална политическа алтернатива на ГЕРБ

Nov 06, 2010 Новини БСП 0 1115

  БСП е единствената реална политическа алтернатива на ГЕРБ в момента

 

БСП е единствената реална политическа алтернатива на ГЕРБ в момента. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в Раднево. Лидерът на социалистите отбеляза, че преди година БСП е била в шок след изборната загуба, но сега партията е ясна опозиция на управляващите. Станишев заяви, че не изключва догодина вместо два избора в един ден, да бъдат произведени три. „Всичко е възможно", отбеляза лидерът на БСП и допълни, че предстоящите президентски и местни избори няма да са обикновени, а ще определят посоката, в която дълги години ще върви страната ни.

По повод проекта на Георги Първанов, Станишев коментира: „Приемам неговото право да инициира гражданска инициатива, да търси потенциал, да споделя своята критика към сегашното управление - това решение е добро". Според председателя на БСП проектът трудно би могъл а бъде политическа алтернатива. Станишев отбеляза, че уважава Георги Първанов и добави, че президентът добре разбира своята отговорност пред България.

Сергей Станишев посети Раднево за честването на 100-годишнината на местната партийна организация. По този повод бе  открит възстановен паметник на мястото, където е създадена организацията през 1910 година. Пред паметника депутатът от БСП Евгений Желев връчи членските книжки на 22-ма новоприети в партията младежи.