Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

Окт 30, 2020 Новини БСП 0 837

Независими експерти от бранша привлече БСП, за да помогне на бранша с разумни предложения

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката на Съвета, свое отделно място като браншове получиха пощите и дигитализацията в рамките на новосформираната структура.

Този Съвет е част от 17-те, създадени след 50-тия юбилеен конгрес на БСП по предложение на председателя на партията Корнелия Нинова. Те обхващат различни ресори, а целта им е да анализират политиката на отделните министерства в правителството и да предлагат адекватни решения на проблемите на българските граждани, останали неглижирани от официалните ведомства.

Председател на Съвета по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП е заместник-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски. Още на първото заседание на структурата бяха включени и редица външни експерти от всеки един от браншовете, вече са уточнен и работните приоритети приоритети.

Спешни мерки са нужни в транспортния сектор, за да бъдат запазени работните места на работещите там и след COVID кризата е единодушното мнение на участниците в стартовото заседание на Съвета. Те ще изготвят алтернативни предложения за Бюджет за 2021 в сектор „Транспорт”.