БСП към министъра на вътрешните работи: Това ли е новият стил на работа на МВР – да работят с повредени GPS-и да наричат хората "боклуци"

14.10.2020 г.

„Министърът на вътрешните работи да обясни това ли е новият стил на работа на МВР – да работят с повредени GPS-и, при положение, че имат точни и ясни процедури при задържане на лица. Да обясни така ли влизат отрядите за задържане, наричайки хората „боклуци“, когато ги задържат, така ли се влиза в домовете им?" Това заяви от трибуната на парламента депутатът от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов след проведено изслушване на вътрешния министър по настояване на левицата.

Георги Свиленски: Министър Терзийски не каза кой носи отговорност за нахлуването в дома на невинни граждани

„На 5 октомври МВР влезе в дома на невинни граждани, днес сме 14 октомври. Министър Терзийски не каза кой носи отговорност за това. Не може министърът да идва тук и да обяснява какво се е случило 30 дни преди това, при положение че са били бити български граждани. Министърът на вътрешните работи да се върне  да  информира българските граждани за случката.“ Това призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна.