Емил Войнов: БСП промени себе си, ще промени и България

Сеп 28, 2020 Новини БСП в медиите 0 700

Партията е единна- показа го и на прекия избор, и сега на Конгреса

"Конгресът препотвърди политиката на прекия избор на партията, избра нов състав на Националния съвет, влязоха нови, заредени за работа  лица. БСП вече е готова, след като промени себе си, сега да промени България. БСП разполага с кадри и с визия за развитието на страната. Пътят пред нас е един - предсрочни парламентарни избори." Това заяви председателят на Общопартийната контролна комисия на БСП  Емил Войнов прeд БНТ.

"Конгресът и членовете на БСП дадоха точна оценка за дейността на всеки един от нейните знакови лица и прецени кой заслужава да влезе в Националния съвет и кой не. Партията е единна, показа го и на прекия избор, и сега на Конгреса", подчерта Войнов.

Социалистът коментира, че в БСП няма вътрешна опозиция, като според него  това е измислен термин:  "БСП е единна - показа го и на прекия вътрешнопартиен избор, и вчера на Конгреса. Всички в партията работят единно." Председателят на ОПКК подчерта, че БСП не е лидерска партия, като левицата е  единствената, която е приела в своя Устав, че председателят може да бъде най-много 2 мандата и това важи и за всички останали ръководни длъжности: "БСП е колективен орган, в който решенията се взимат колективно."

"БСП завърши всички свои вътрешни избори, сега предстои Националният съвет да избере Изпълнително бюро. Следващата задача е спечелване на парламентарните избори. Правителството и парламентът са изчерпани в този му вид", завърши Емил Войнов.