Георги Свиленски: Конгресът потвърди утвърдената от партията политика на пряк избор

Сеп 28, 2020 Новини БСП в медиите 0 633

Националният съвет е обновен и консолидиран

"Конгресът препотвърди утвърдената от партията политика на пряк избор. Това е един обновен Национален съвет с много нови и млади хора. Резултатите са на база на вота на делегатите на Конгреса, които са упълномощени от своите организации в цялата страна да представляват партията и да вземат това решение." Това заяви зам.-председател на ПГ на "БСП на България" Георги Свиленски пред БТВ. Той уточни, че  всеки делегат има равен глас, включително с този на председателя на партията.

"Партията заложи на промяната. Националният съвет е орган, в който със сигурност ще има други мнения. Това са 187 човека от цялата страна", подчерта социалистът. Свиленски допълни, че Националният съвет ще избере и своя висш изпълнителен орган - Изпълнителното бюро.

"БСП е на курс към спечелване на следващите парламентарни избори, за да направим така, че България да се управлява по-демократично и без корупция. БСП разполага с програма за управление и качествени хора, за да промени за по-добро ситуацията в страната", бе категоричен народният представител.

"БСП няма да се коалира с мафията, заради която хората са 80 дни на улицата и протестират. БСП няма да участва в управление, което е непрозрачно и отклонява обществен финансов ресурс", завърши Георги Свиленски.