Антон Кутев: За да получи България средства за борба с COVID-19, e нужен план, икономически реформи и върховенство на закона

18.09.2020г.

„В края на юли  Европейският парламент предвиди 1.8 трлн. eвро за преодоляване на здравните и икономическите последствия от кризата от COVID-19. По думите на министър-председателя Борисов за България са предвидени около 30млрд. лв.  За да ги получи страната ни, правителството следва да изготви Национален план и от неговото качество до голяма степен зависи дали България ще получи тези пари.“ Това заяви народният представител Антон Кутев от ПГ на "БСП за България" в питане към Томислав Дончев.

Социалистът подчерта, че тези средства  ще бъдат дадени под условие. Кутев напомни, че още по време на преговорите през юли е имало държави, включително и малки, които са успели да си осигурят някои предимства. Според народния представител  правителството не е  успяло да свърши нищо и в това отношение.

„За да се отпуснат тези пари, се изискват и икономически  реформи,  както и осигуряване на върховенство на закона. От БСП искаме да информирате  обществото на какъв етап се намира работата по Националния план и реформите, които са заложени в него“, завърши Антон Кутев.