Кристиан Вигенин: Управляващите днес дадоха ход назад в честността на изборите

Сеп 16, 2020 Новини БСП в медиите 0 577

16.09.2020

"БСП е единствената партия, която 4 години работи срещу порочния модел на управление на Борисов. Наша голяма цел е да се справим с мафията и този модел на управление." Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин пред БНТ. Той припомни, че БСП е на протеста от първия ден и подкрепя исканията на гражданите. "Заедно се борим срещу мафията във властта. Чрез работата си в парламента се опитваме да бъдем трансмисията между исканията на хората и парламента."

Вигенин призовава главния прокурор да дойде в българския парламент и  да уважи българските граждани, като се отчете. Той определи като недостойно да се увърта и да се правят договорки, за да се протака изнасянето на отчета.

Зам.-председателят на парламента коментира, че днес е бил даден ход назад по отношение на честността на изборите, като управляващите днес са  обезсмислили машинното гласуване. "Този парламент не може да функционира нормално. Това е правителство без цел и посока, с единствената цел да удължат времето, в което ще могат да усвоят средства. Моделът ще бъде прекършен, когато Борисов подаде оставка, когато се свикат предсрочни избори, организирани честно от служебен кабинет", посочи социалистът.

Вигенин подчерта, че днес парламентът е  заседавал, защото са се регистрирали депутатите от Воля. Той допълни, че без Марешки и депутатите му нито конституцията е щяла да бъде внесена, нито е можело този парламент да продължи да работи: "Самият факт, че лидерът на Воля е с ефективна присъда от 4 години за рекет и изнудване е щрих към дъното, към което стигна българската политика в лицето на ГЕРБ и техните присъдружни партии. На това трябва да бъде сложен край."

"Сегашното ръководство на БСП и на парламентарната група се пребори да даде власт на членовете на партията и хората я използваха, и близо 70% от членовете на партията гласуваха на тези избори. Има дребнави опити от някои кандидати да  оправдаят драматичната загуба на тези избори. Партията се произнесе еднозначно", завърши Кристиан Вигенин.